Haber Galerisi

Yeni Bölge Planı’nın İlk Taslağı Yayınlandı

18 Temmuz 2013

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı 2014-2023 TR22 Güney Marmara Bölge Planı’nın ilk taslağı ortaya çıktı. Hazırlanan taslak incelenmek ve gelebilecek yeni fikirler için internet sitesinde yayınlanıyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın 2012 yılında başladığı Bölge Planı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Bölgesi’nin önümüzdeki 10 yıllık gelişme ve kalkınma dinamiklerine ışık tutacak Bölge Planı’nın hazırlanan ilk taslağı, Ajansın www.gmka.org.tr adresinde yayınlandı.

Ajans, yayınladığı ilk taslak ile çeşitli kurum ve kuruluşlar, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere Balıkesir ve Çanakkale’de yaşayan herkesin görüşlerine ve yorumlarına başvuruyor. TR22 Güney Marmara Bölge Planı’nın yayınladığı sayfada oluşturulan “yorum” bölümüne herkes planla ilgili somut katkılarını GMKA’ya iletebilecek.

Ajans yetkilileri “Nitelikli insan yetiştiren, rekabet edebilen, yaşanabilir Güney Marmara” olarak tanımlanan Balıkesir ve Çanakkale İllerini içinde yer aldığı Güney Marmara Bölgesi’nin gelecek 10 yılına herkesin katkı vermesi ve fikirlerini plan çerçevesinde Ajansla paylaşması gerektiğinin altını çiziyor.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..