Haber Galerisi

YAŞAD Bigadiç’ten Adana’ya Keklik Gönderecek

25 Ocak 2012

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan 2010 yılında destek alan YAŞAD, Sabancı’yla imzaladığı protokolle, yetiştirdiği keklikleri Adana’ya gönderecek.

2010 yılında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın çıkmış olduğu İktisadi Kalkınma Mali Destek Pogramı’nın Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için açılan proje teklif çağrısına başvurarak destek almaya kazanan  Bigadiç Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (YAŞAD), Adana’ya keklik göndermeye hazırlanıyor.

GMKA’dan “Bigadiç Yöresinde Av ve Doğa Turizminin Desteklenmesi Projesi”yle 171 bin TL destek alan dernek, proje kapsamında 3 bin kınalı kekliğin yetiştirilmesi ve 1. Ulusal Av ve Doğa Çalıştayı’nın düzenlenmesi faaliyetlerini yürüttü.

Bunun yanında YAŞAD geçtiğimiz Eylül ayında Balıkesir dışından gelen 160 avcının örnek avlaktan yararlanmasını sağlayarak da bölgede av ve doğa turizminin yerleşmesi için çalışmalar yürütüyor.

Sabancı için 2 bin keklik

Dernek Bigadiç’teki av ve doğa turizmini canlandırırken de projenin kazanımlarını da bölge için artı değer olarak kullanmaya başladı. Proje kapsamında yetiştirilmesi taahhüt edilen 3 bin kekliğin dışında YAŞAD,  Sabancı Holdingle imzaladığı sözleşme ile Adana-Kahramanmaraş Hançerderesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası için 2 bin adet keklik yetiştirip, gönderecek.

YAŞAD’a bağlı Bigadiç Kınalı Keklik Yetiştirme Tesislerinde üretilecek keklikler iki parti şeklinde 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında söz konusu sahaya salınacaklar.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..