Haber Galerisi

Worldfood Fuarında “Balıkesir Kuzu Eti Güvenli Gıda Zinciri” Projesi Konuşuldu

10 Eylül 2021

Coğrafi işaret tescilli Balıkesir kuzusuna yönelik Balıkesir Ticaret Borsası tarafından sunulan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen “Balıkesir Kuzu Eti Güvenli Gıda Zinciri” projesi İstanbul’da düzenlenen Worldfood fuarında “Gastronomi Sohbetleri” panelinde konuşuldu.

GMKA tarafından açılış gününde ziyaret edilen fuarda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Borsası ve Balıkesir’in gıda firmalarının standlarının “Balıkesir Sokağı” konseptiyle yer aldığı 5. Salon ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Yiyecek ve içecek, perakende, zincir market sektörü temsilcilerinin ve dünyadan birçok gıda şirketinin katılım sağladığı fuarda “Gastronomi Sohbetleri” adlı panelde Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Erdoğmuş hem Balıkesir’in coğrafi işaretli kuzusunu tanıtırken hem de Balıkesir kuzu etinin güvenli gıda süreci için GMKA tarafindan desteklenen proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“Türkiye’de İlk Kez Canlı Hayvan Üretimi ve Et Takip Sistemi Entegre Olarak Gerçekleştirilecek”

Balıkesir’de sağlıklı ve doğal ortamında yetiştirilen kuzuların, hijyen koşullarına sahip ruhsatlı kesimhanelerde uzmanlar gözetiminde kesildiğine değinen Erdoğmuş “Balıkesir Kuzu Eti Güvenli Gıda Zinciri” projesi hakkında, “Türkiye’ de ilk kez bir canlı hayvan üretimi ve et takip sitemi entegre olarak gerçekleşecek. Üretilen sağlıklı kuzu etleri; tüketicinin güvenle ulaşabileceği ve denetlenen pazarlama ağından satışa sunulacak. Tüketiciler etin onlara ulaşıncaya kadar olan her aşamayı takip edebilecekler.” diye konuştu.  

Hayata geçecek proje; coğrafi işaretli Balıkesir kuzu etinin akredite edilmesi, arzın geliştirilmesi, türün normlarının sınıflandırılması, güvenli gıda zincirinin tesisi ile uygunsuzluklardan korunması, marka imajının korunması ve güçlendirilmesi, tanıtılmasını amaçlıyor.

 

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..