Haber Galerisi

TÜİK’ten GMKA Personeline Veri Tabanı Eğitimi

06 Haziran 2018

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü uzmanları tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) personeline TÜİK verilerine ulaşmada kolaylık sağlayacak TÜİK veri tabanı eğitimi verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü uzmanları Tanju Sarsılmaz ve Murat İşman tarafından TÜİK veri tabanının kullanımına yönelik verilen eğitimde, TÜİK web sayfası üzerinden verilere en kısa yoldan nasıl ulaşılacağı, istatistiki bilgilerin nasıl raporlanacağı aktarılırken diğer kurum ve kuruluşlar tarafından üretilen verilerin de üretim ve dağıtım sürecini kapsayan Resmi İstatistik Programı (RİP) hakkında bilgiler verildi.

Üretilen istatistiki bilgilerin tüm kullanıcılara tarafsız ve eş zamanlı olarak sunulduğunu, gizlilik ilkesine uyarak kamuoyunun bilgi edinme hakkının gözetilmesinin temel esas olduğunu aktaran Sarsılmaz; bilgilere erişim kolaylığı, güncelliği, geniş kapsamı, eş zamanlı dağıtım olanağı ile öne çıkan ve kullanıcılara analiz edilebilir veri sağlayan web sitesi kullanımına dair ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. İşman da çeşitli konularda kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri içerecek şekilde oluşturulmuş veri tabanı hakkında bilgiler sundu.

Veri tabanı eğitiminde ayrıca; tablo oluşturma, basın odası haberleri, merkezi dağıtım sistemi, kısa yollar ve elektronik yayınlara erişim gibi bilgi ve verilere erişim konusunda da bilgiler verildi. TÜİK verilerinin nasıl toplandığına dair bilgilerin de aktarıldığı toplantıda GMKA personelinin sorularının cevaplanmasının ardından eğitim sona erdi.

 

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..