Geçtiğimiz hafta İzmir’de düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuar’ına katılan Ajansımız, fuar sonunda en iyi promosyon ödülünü aldı. Ajansın Balıkesir ve Çanakkale illerinin tanıtımı için katıldığı fuara yerli ve yabancı birçok ziyaretçi ve katılımcı yer aldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 8-11 Aralık tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılarak, Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin turizm varlıklarını yerli yabancı pek çok ziyaretçiye tanıtma fırsatı buldu.
GMKA’nın koordinasyonunda Balıkesir ve Çanakkale’den birçok kurum ve kuruluşun katıldığı fuarda, Balıkesir ve Çanakkale ile ilgili pek çok turistik değer, ziyaretçilerle buluştu. Özellikle Çanakkale Şehitlikleri, Asos Antik Kenti, Kazdağları, Bozcaada ve Gökçeada Şarapları, Zeytin ve Zeytinyağı, höşmerim, kolonya, Yağcıbedir halısı ve bölgedeki termal kaynakların etkin olarak tanıtıldığı stand, fuar organizatörleri tarafından da fuarın promosyon dalında en iyi standı seçildi.
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen GMKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, “Tanıtım konusunda özellikle tanıtım materyallerinin niteliği konusunda ciddi bir mesafe kat ettik. Ancak daha yolun başındayız. Bölgemizdeki değerlerimizi çeşitli platformlarda tanıtmaya nitelikli ürünlerle devam edeceğiz” dedi.
İZFAŞ, Hannover-Messe International İstanbul ve TÜRSAB işbirliğiyle organize edilen fuarda 50’den fazla ilin yanı sıra 19 ülke de katılımcı olarak yer aldı. Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çin, Endonezya, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, KKTC, Karadağ, Kosova, Malezya, Slovenya, Tunus, Türkiye, Ürdün, Yunanistan ve Yunan Adaları’ndan Samos, Midilli, Mykonos, Kos ve Sakız’ın büyük ilgi gösterdiği Travel Turkey Fuarı'na 78’i yabancı olmak üzere 600’ün üzerinde kurum ve firma katıldı.