Haber Galerisi

Susurluk’un Geleceği Planlanıyor

20 Mart 2013

Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2014-2023 Bölge Planı çalışmalarına Susurluk’ta düzenlediği  İlçe çalıştayı ile devam etti. Çalıştayda konuşan Genel Sekreter Mustafa GÜNDOĞAN, “Susurluğun 2023 te hak ettiği yerde olmasını arzuluyoruz” dedi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), yeni bölge planı için çalışmalarına 11. İlçe çalıştayı olan Susurluk  ilçe çalıştayı ile devam etti. Susurluk Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen çalıştayda ilçedeki kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör, oda, borsa, siyasi parti temsilcileri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları ve fikir önderleriyle birlikte ilçenin 2023 yılı vizyonu masaya yatırıldı.

Çalıştaya Ajans Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN ve Ajans Uzmanları, Susurluk Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Belediye Başkanı Tahsin BOZOĞLU ve Susurluk’ta bulunan daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve fikir önderlerinden oluşan bir grup katıldı.

Açılış konuşmasında Ajans Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN yapılan çalıştaya olan geniş katılımdan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Ajansın ülkemizin 2023 hedeflerine bölge olarak en büyük desteği vermek için gerekli çalışmaları yaptığını anlattı. Geçmişte merkezden yapılan ve uygulama imkanı bulamayan, raflarda tozlanan planların yapıldığından bahsederek bizler bölge planımızı sizlerle yapmak istiyoruz dedi. Bölge planı hazırlama çalışmaları kapsamında bütün ilçelerde çalışma yapılacağını bildirdi. Ayrıca ilçe ile ilgili bilgilerin kaynağından alınmasının çok önemli olduğunu ve doğru bilgiye ulaşmanın en iyi yolu olduğunu vurguladı. Çalıştayda 2023 te Susurluk nerede olmalı sorusuna cevap aradıklarını söyledi. Bir örnekle termal kaynaklarda marka bir il olmayı hedeflediklerini bildirdi. Sanayide gelişmiş bir Susurluk düşlerken çevre duyarlılığının da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Çalıştayda katılımcılar tarafından sıralanan çeşitli görüşler şu şekildedir:

İlçede işgücü ve istihdamın uyumlaştırılmasının gerekli olduğu ve çalışanların eğitimini aldıkları ve tecrübeli oldukları alanlarda çalışmasının  sağlanması ile verimin artacağı belirtildi.

Bir başka konu ise bölgede bulunan şeker fabrikasının atıl durumda olduğu ve acil olarak faaliyete geçmesinin gerekli olduğuydu. Bu sayede işsizliğin düşürüleceği vurgulandı.

Bölge ekonomisine büyük katkısının olduğu vurgulanan askeri birliklerin de Susurluk’tan taşınmış olmasının ilçeye olumsuz etkilerinin büyük olduğu belirtildi.

Susurluk’ta tarım ve hayvancılığın önemli geçim kaynağı olduğu ve ilçeye ziraat fakültesinin kurulmasının gerekliliği vurgulanırken kaymakam TUNÇER 2023 vizyonunda fakülte ile yetinilemeyeceği ve Balıkesir’de ikici üniversitenin ilçelerine kurulabileceğini belirtti. Ulaşım açısından avantajlı olduklarını belirten TUNÇER ikinci üniversite ilçemize yakışır dedi.

Susurluk arazilerinin tarıma çok uygun olduğu ve 2023 yılına kadar sulanamayan arazinin kalmaması gerektiği söylendi. Kapalı sistem sulama kanalları ile arazide verimin artırılabileceği vurgulandı.

Otoyolun Susurluk’tan geçmesinin ilçeye getirisinin büyük olacağı tespiti yapılırken otoyolun nasıl avantaj haline getirilebileceği konusunda hazırlık ve planların ivedilikle yapılması gerekli dendi.

Ayrıca Susurluk’un marka değerlerinin olduğu ve bunlar için patent girişimlerinin başlatıldığı bildirilirken markalaşmanın da artırılması gerektiği belirtildi

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..