5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda Balıkesir ve Çanakkale iki ayrı standı ile temsil ediliyor.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, İZFAŞ ve Hannover Fairs Türkiye işbirliğiyle düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Konferansı, 7'inci kez Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle açıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 5-8 Aralık tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılan Balıkesir ve Çanakkale illerine mali destek vererek, bölgenin turizm varlıklarını yerli yabancı pek çok ziyaretçiye tanıtılmasını sağlıyor. Bu yıl Çanakkale’nin partner il olarak katıldığı ve özel bir alan tahsis edildiği fuara Balıkesir ve Çanakkale’den birçok kurum ve kuruluşun katılıyor.
GMKA’nın mali desteği ve Turizm İl Müdürlüklerinin koordinasyonunda iştirak edilen fuarda, Balıkesir ve Çanakkale ile ilgili pek çok turistik değer, ziyaretçilerle buluştu.
Özellikle Çanakkale Şehitlikleri, Asos Antik Kenti, Kazdağları, Bozcaada ve Gökçeada Şarapları, Zeytin ve Zeytinyağı, höşmerim, kolonya, Yağcıbedir halısı ve bölgedeki termal kaynakların etkin olarak tanıtıldığı standlar ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda organize edilecek fuarda, 20’ye yakın ülkeden, 60’dan fazla ilden, 850’yi aşkın firma yer alıyor.