Haber Galerisi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı EMITT Turizm Fuarı’na Hazır

23 Ocak 2018

22’inci kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT; 25 - 28 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) yeni Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili de açılış törenine konuşmacı olarak davet edilirken, birçok önemli ismin de etkinliğe katılımı bekleniyor. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da alanında bölgenin lider turizm fuarı olan EMITT’te konuşma gerçekleştirecek. Gerçekleşecek olan fuarda Balıkesir ve Çanakkale’yi temsil eden Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) da fuar çalışmalarında sona geldi.

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT, turizm sektörünün geleceğine ışık tutacak ve güncel konuların tartışılacağı panellere ev sahipliği yapacak. Fuarda Balıkesir ve Çanakkale’yi temsil edecek olan GMKA, fuar için yapmış olduğu toplantı ve görüşmeler sonucunda hazırlıklarını tamamlayarak, fuarda yapılacak faaliyetlere odaklandı. Hazırlıklar için Balıkesir ve Çanakkale Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri tarafından bölgede turizm sektörü öncüleri ile görüşüldü, tanıtıma yönelik çalışmalar konusunda bilgi alış-verişinde bulunuldu.

Balıkesir ve Çanakkale Tanıtımı Göz Dolduracak

Fuarda Balıkesir standı 5. Hol D-510’da, Çanakkale standı ise 5. Hol d-510’da yer alacak. Tasarımlarıyla göz dolduran, Balıkesir ve Çanakkale için hazırlanan standlarda termal tesisler, sağlık turizmi, deniz turizmi, doğal güzellikler, kültürel öğeler (yörük kültürü, geleneksel kıyafetler, el sanatları; halı, patik, oyuncak bebek vb.), Çanakkale savaşları tarihi ve Antik Yunan tarihi tanıtılacak. Ayrıca höşmerim, kolonya, zeytinyağı ve zeytin gibi yerel ürünler de ikram edilecek. Ayrıca Troia 2018 yılı olması münasebeti ile Çanakkale standında özel gösteriler, tiyatro ve müzik organizasyonları gerçekleştirilecek. Balıkesir standında da yöresel kıyafetlerin tanıtımının yapılacağı bir defile yapılacak.

Standları GMKA Yönetim Kurulundan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı,  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürlerinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Turizm Panelleri ile Turizm Sektörü Hakkında Bilgiler Verilecek

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından turizm profesyonellerini, ülkeleri, turizm belde ve kuruluşlarını, ziyaretçilerle buluşturan EMITT’te, bu yıl da turizm sektöründe bilgi akışı sağlayacak paneller olacak. Fuarda ayrıca iç turizmin gelişimi ve önemi üzerine konuşulacak interaktif açık oturumu, Küresel yenilikler üzerine açık oturumu: Ünlü seyahat bloggerlarından önemli seyahat trendleri ve bilgileri, Gastronomi turizmi üzerine açık oturumu, Yerel gelişim ve turizm üzerine açık oturumu ve yükselen piyasalarda online satışlar üzerine interaktif açık oturumu gerçekleşecek.

EMITT, katılımcılarına uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları sunacak. Katılımcılar, fuar kapsamında yapacakları anlaşmalarla, iş hacimlerini arttırma olanağı bulacaklar. EMITT ziyaretçileri ise fuarda seçtikleri tatil destinasyonlarını inceleyebilecek ve bütçelerine uygun olan tatil seçeneklerine karar verebilecek. Ziyaretçilere açık olan EMITT’te seyahat severlerin bütçelerine uygun tatil rotaları cazip fiyatlar ve “Erken rezervasyon” kampanyaları ile sunulacak.

Katılmak isteyen ziyaretçiler www.emittistanbul.com adresinden ücretsiz online davetiye alabilecek. 22. kez turizm sektörünün buluşma noktası olmaya hazırlanan EMITT’e; 85 ülkeden kurum ve kuruluşların katılması, 60.000 kişinin üzerinde ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.

 

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..