Güney Marmara Kalkınma Ajansı Arama Konferansı

22 Mayıs 2010

Sorumluluk alanı, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan ve bölgenin kalkındırılması amacıyla kurulan Güney Marmara Kalkınma Ajansı; bölgenin gerçekleştirilebilir vizyon ve hedeflerini saptamak sektörlerin kalkınmasını sağlamak, eksiklikleri giderecek stratejileri belirlemek ve bunları koordineli ve işbirliği içinde gerçekleştirmek amacı ile “Arama Konferansı” organize etmiştir.

Konferansların ilki yoğun bir katılımcı kitlesi eşliğinde Çanakkale’de gerçekleştirildi. Çanakkale’deki konferansa Çanakkale Valisi Abdülkadir ATALIK, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda proje koordinatörü Ali AKDEMİR, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer kaya ÜZEN, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yön.Kur.Bşk. Emin AKTAŞ, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin AYTOP, davetli diğer mülki erkan ve STK’ların üst düzey yöneticileri ile Odaların temsilcileri katıldılar. Toplantının açılış konuşmasında GMKA Genel Sekreteri Sn. Mustafa GÜNDOĞAN Kalkınma Ajansları hakkında bilgiler vererek,  GMKA’nın bölgeye katacaklarını kısa açıklamalarla arz etti. Daha sonra Belediye Başkanı Sn. Ülgür GÖKHAN ve Çanakkale Valisi Sn. Abdülkadir ATALIK da Kalkınma Ajansının ülke için önemini anlatarak toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundular.

İkinci Arama Konferansı 17.05.2010 Pazartesi ve 18.05.2010 Salı günleri Balıkesir’de gerçekleştirildi. Pazartesi günü konferans saat 14.30’da başladı.  Sözkonusu toplantıya Balıkesir Valisi Sn. Yılmaz ARSLAN, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail OK, Balıkesir Milletvekili Sn. Edip UĞUR, Balıkesir Milletvekili Sn. İsmail Özgün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda proje koordinatörü Ali AKDEMİR, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Şerif SAYLAN, Sulama Birlikleri Başkanları, Balıkesir Sanayi Odası Yön.Kur.Bşk.Ahmet KULA, KOSGEB Balıkesir İşletme ve Geliştirme Merkez Müdürü Erdoğan YÜKSEL, Balıkesir Ticaret Borsası Yön.Kur.Bşk. Faruk KULA, Bandırma Ticaret Odası Yön.Kur.Bşk.  Osman KOCAMAN, Balıkesir Ziraat Odası Yön.Kur.Bşk. Sami SÖZAT,  davetli diğer mülki erkan, STK’ların  üst düzey yöneticileri ile Odaların temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasında GMKA Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN Kalkınma Ajansları hakkında bilgiler vererek,  GMKA’nın bölgeye katacaklarını kısa açıklamalarla arz etti.  Daha sonra kürsüye gelen konuşmacılar Ajansın Balıkesir’e katma değer katacağı inançlarını vurgulayarak başarılar dilediler. Balıkesir’deki Arama Konferansı da Çanakkale’deki Konferansla aynı formatta gerçekleştirilerek “Bölgesel kalkınma nedir?” beyin fırtınası ile başladı. TR 22 düzey 2 bölgesi, Balıkesir ve Çanakkale illeri için birlikte bölgesel gelişme planı hazırlamanın anlam ve hedefinin tartışıldığı ikinci oturumla devam etti.  “Balıkesir ve Çanakkale illerinin ortak ve birbirlerini tamamlayan yönleri nelerdir?”  başlıklı üçüncü beyin fırtınası ile Pazartesi günkü oturum sona erdi.

Konferansın ikinci günkü toplantısı Salı sabah saat 09.30’da başladı. İlk oturumda SWOT analizi yapılarak daha çok Balıkesir merkezli olmak üzere bölgenin güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditleri beyin fırtınası yapılarak belirlendi. Bu oturumun ardından Bölgenin misyon ve vizyonunun belirlenmesi  ile ilgili beyin fırtınası gerçekleştirildikten sonra final aşamasında bölge için Amaç-Strateji analizi yapıldı. Konferansın ikinci günü bu oturumla sona erdi.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..