Haber Galerisi

GMKA’dan “Mesleki Eğitimde 3 Boyutlu Yazıcı Sistemleri Eğitimine” Teknik Destek

26 Mayıs 2017

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2017 Yılı Teknik Destek Programı 2. Dönemindeki başarılı bulunan Teknik Destek Projelerinde ikinci imza törenini Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Mesleki Eğitimde 3 Boyutlu Yazıcı Sistemleri” adlı projesi için gerçekleştirdi.

İmza törenine Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Levent TOKALAÇ, GMKA Genel Sekreter Vekili Dr.Kasım ÖZEK ve Program Yönetim Birimi Başkanı Abdullah GÜÇ katılım sağladı.

Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapmakta olan toplam 18 öğretmene verilecek olan eğitim projesinin imza töreninde konuşan Özek, “Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi. Bu sıralamada alt sıralara inmek için dünyada olmayan yeni bir şey üretmeliyiz, ya da olan bir şeyin üzerine yenilik koymalıyız. Koyacağımız şey Ar-Ge içermeli, emek içermeli, yeni bir tasarım içermeli, inovasyon içermeli. Dışarıdan aldığımızda teknoloji transferi de bir noktaya kadar. Hiçbir ülke, hiçbir topluluk, hiçbir firma, teknolojisi demode olmadan teknolojisini bir başkasına satmaz, ihraç etmez. Siz teknolojiyi kendiniz üretmedikten sonra dünyada ilk sıralara girme, söz sahibi olma ya da kalkınmasını sürdürülebilir şekilde olma yolunu sağlayamazsınız. Burada önemli olan insan faktörü. Nitelikli elemanınız varsa onlar bir şeyler üretecek bu da eğitimden geçiyor. Beşeri kaynakların güçlenmesi lazım. Bizim Teknik Destekteki temel felsefemiz de budur. İnsanımızı yetiştirelim ki bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlasın, bir şeyler üretsin, kendine ait bir şey olsun, farkındalık olsun. Bunlar hemen olan şeyler değil. Bugün tohum atıyorsunuz onun yeşermesi, çimlenmesi, sulaması, bakımı sonrası olgunlaşması için zaman geçmesi gerekiyor. Dolayısıyla Kalkınma Ajansının burada hedeflediği şeyler budur. Biz Teknik Destek ile ben hizmetimi yürütmekte zorluk çekiyorum, eksiklik hissediyorum, verdiğim hizmet kalitesinde düşüklük var, kendimi yetiştirmem gerekiyor diye düşünen herkes için başvurulabilir bir program.” diye konuştu.

Bu projenin de yeni bir teknoloji üzerinde çalışma yapılması olduğuna değinen Özek, “Bu proje de çok özel bir proje. Mevcut teknolojiyi bilmek lazım. Fuarlara katılım sağlıyoruz. Ar-Ge ve teknoloji içerikli fuarlara katılım sağladık. Özellikle üniversitelerde daha çok bu 3 Boyutlu yazıcılarla ilgili çalışmalar dikkat çekiyor. 3 Boyutlu yazıcıları geliştirmişler, yeni yazılımlar ortaya çıkarmışlar. Bu gerçekten yeni bir süreç. Bunun gibi projelerle Batı ile olan teknoloji açığını kapatabiliriz.” diyerek konuşmasına son verdi.     

Projenin hayırlı olması temennileri ile imzaların atılmasından ardından fotoğraf çekimini sonrası tören sonra erdi.

Mesleki Eğitimde 3 Boyutlu Yazıcı Sistemleri Eğitimi

Proje, Bandırma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapmakta olan; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Metal Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Gemi yapımı, Mobilya ve İç Mekan Tasarım, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine 3 Boyutlu yazıcılar, 3D yazıcıların kullanım alanları, 3D yazıcıları ile kullanılan yazılımlar ve 3D yazıcı kullanarak 3 boyutlu materyal tasarlama ve 3 boyutlu ürün çıktıları üretme süreçlerini kapsayan 7 günlük bir mesleki eğitim sürecini kapsıyor.      

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..