Haber Galerisi

GMKA’dan Bölge Firmalarına “Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbaratı” Eğitimi

31 Ekim 2018

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından planlanmış olan firmalar için sektörel uzmanlaşma eğitimleri kapsamında GMKA Balıkesir hizmet binası ve Çanakkale İl Özel İdare binasında düzenlenen programda katılımcı firma temsilcilerine, “Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbaratı” konulu eğitim verildi.

Balıkesir ve Çanakkale’de gerçekleşen eğitimi, bu konuda uzman olan Yaman Koç gerçekleştirdi. Eğitim süreci içinde hedef pazarların ve bu ülkelerdeki hedef ve rakip firmaların tespit edilmesi için uygulanacak teknikler öğretilirken, izlenecek istihbarat süreci, alınacak bilgilerin yorumlanması, hedef tespitleri, ilgili kod sistemleri ve uygulamaları ele alınarak firma bilgilerine erişim için kullanılacak veri tabanları indeksleri uygulamalarla aktarıldı. Eğitimde ayrıca dış ticarette rekabet istihbaratının felsefesi, kullanım teknikleri, alt yapısı ve temel teknikler uygulamalı olarak gösterildi.   

Ticari bilgi-ticari istihbarat oturumuyla başlayan eğitim, 4 ana modülden oluşan hedef pazar tespiti, hedef pazarda derinlikli araştırma, rakip-müşteri ve alan istihbaratı ve hedef pazara seyahat modüllerinin tamamlanmasının ardından soru-cevap bölümü ile eğitim sonlandı. Program sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

Eğitimler Devam Ediyor

Daha önce düzenlenen eğitim programı ile bölgede halihazırda yatırımları olan ve yatırımlarını büyütmek, işletme ile ilgili problemlerini gidermek ve yatırımlarının karlılığını artırmak isteyen yatırımcılara verilen “Devlet Destekleri Eğitimi”nden sonra, yine bölgede faaliyet gösteren firmalara “Yeni Nesil Dış Ticaret İstihbarat Eğitimi” de verilmiş oldu.

Bölge firmalar için yine sektörel uzmanlaşma eğitimleri kapsamında, “Pazarlamada İnovasyon ve Dijital Pazarlama Eğitimi”nin de 14 Kasımda Çanakkale’de 15 Kasımda Balıkesir’de yapılması planlanıyor. Eğitimlere katılacak katılımcı sayısında kontenjan sınırlaması bulunuyor. www.gmka.gov.tr sitesindeki duyurular bölümünden detaylı bilgiye ulaşılabiliyor. Eğitimler için kayıtlar devam ediyor.

 

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..