GMKA, Open Days 2012'ye Katıldı

15 Ekim 2012

GMKA, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (Committee of the Regions) ve Avrupa Komisyonuna bağlı Bölgesel Politikalar Genel Müdürlüğü (Directorate-General for Regional Policy) tarafından bu yıl 10.su düzenlenen ve bölgesel kalkınma, istihdam ve sosyal politikalar gibi konular temelinde etkinlik gösteren Open Days Programı’na katıldı. GMKA’nın 4 uzman ile katıldığı Program çerçevesinde akademisyenler, özel sektör, finans kurumları, araştırma merkezleri temsilcilerinin işbirliği ile 111 çalışma grubu faaliyeti ve 600 konuşmacının yer aldığı seminerler gerçekleştirildi.

Her yıl uluslararası, ulusal ve yerel otoritelerden yaklaşık 6.000 katılımcının bir araya gelerek çeşitli politikaların ve farklı temalara yönelik konu başlıklarının tartışıldığı, mevcut sorunlara çözümlerin arandığı ve bu kapsamda fon yönetiminde esas alınması gereken stratejilerin oluşturulmaya çalışıldığı bir platform olan Open Days’in bu yılki teması ‘Europe's regions and cities: Making a difference (Avrupa’nın Bölgeleri ve Kentleri: Bir Farklılık Oluşturmak)' idi.

Open Days 2012 Programına; aralarında politikacıların, ulusal, bölgesel ve yerel yöneticilerin, kalkınma uzmanlarının, uluslararası-ulusal medyadan gazetecilerin, araştırmacıların da yer aldığı 35 ülke ve yaklaşık 219 bölgeden katılımcı katkı sağladı. Programda Sürdürülebilir Kalkınmanın Önemi ve Araçları, Akıllı ve Çevreye Duyarlı Büyüme, İşbirliği ve Yönetişim Işığında Bölgesel Kalkınma, 2014-2020 Dönemi Stratejilerine Yönelik İyi Uygulama Örneklerinin İncelenmesi öncelikleri ele alındı. 2012 yılı OPEN DAYS’in 10. Yıldönümü olması nedeniyle son 10 yıldaki gelişmeler de dile getirildi.

Program kapsamında elde edilen deneyimlerin, bölge planı hazırlıkları ve proje teklif çağrıları başta olmak üzere Ajansın önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalara katkı sağlaması bekleniyor.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..