Haber Galerisi

GMKA Almanya ITB Berlin Turizm Borsası Fuarındaydı

14 Mart 2012

1966 yılından bu yana düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Borsası 46. defa 7-11 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı da Balıkesir ve Çanakkale’nin tanıtımı için Berlin’deydi. 

160.000 m2’lik alanda kurulu bulunan ve ilk üç günü profesyonellere, son iki günü ise tüm halka açık olarak gerçekleştirilen Turizm Borsası Fuarına 133.006 ziyaretçi (bunu %39,7’si yabancı ziyaretçiler), 187 farklı ülkeden 10.644 katılımcı ve yaklaşık 1500’ü yabancı olmak üzere 7000 basın mensubu katıldı. Fuar alanında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kiraladığı 3079 m2 alanda, TR22 Güney Marmara Bölgemiz, gerek kamu, gerekse sektör temsilcileri tarafından temsil edildi. 

ITB Berlin Turizm ve Seyahat Borsası Fuarı, katılımcı sayısı, işlenilen temalar ve çeşitlilik açısından  turizm sektöründe öncülüğünü ispat etmiş bir fuar ve dünya genelinde yapılan diğer fuarlar arasında öne çıkmakta. Berlin ITB’yi, farklı turizm uygulamalarını öğrenmek, diğer ülkelerde faaliyet gösteren firmaları tanımak, potansiyel işbirliklerini incelemek ve dolayısıyla bölgemize faydalı olabilecek uygulamaları almak için bir fırsat olarak bilen ajansımız, bu sene de verimli bir Berlin fuarı geçirdi.

Balıkesir’i temsilen Balıkesir Vali Yardımcısı Sayın Selda DURAL, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay KARAAĞAÇ, Edremit Belediye Başkanı Tuncay KILIÇ, Ayvalık’ı ve AYTUGEB’i temsilen Turizm Danışma Bürosu Müdürü H.Yasemin GÜNGÖR ve Turizm Ofisi görevlisi Nurhan FİDANCIOĞLU, Burhaniye’yi temsilen Burhaniye Ticaret Ticaret Odası, özel sektör temsilcilerinden ise Kalif Otel sahibi Namık KURAN, Billurcu Otel sahibi Levent BİLLURCU, Ortunç Otel sahibi Onur TUNÇ ve Güney Marmara Kalkınma Ajansından Abdullah GÜÇ bölgemizi temsil ettiler. Çanakkale standında ise Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi HAZNEDAR, Özel Kalem Müdürü Mahmut AKKUŞ ve GMKA Çanakkale Koordinatörü Recai BAŞARAN bölgemizi temsil ettiler. 

Fuarda hem Balıkesir hem de Çanakkale stantlarımız, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY tarafından ziyaret edildi.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..