Haber Galerisi

Dört Kalkınma Ajansı Batı Anadolu’yu Masaya Yatırdı

02 Mart 2012

Batı Anadolu’da faaliyet gösteren dört kalkınma ajansı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nda bir araya gelerek geleceğe yönelik bölgesel ve kurumsal perspektiflerini paylaştı. Ajanslar benzer toplantıları sürdürme kararı aldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Batı Anadolu’da faaliyet gösteren kalkınma ajanslarının çalışma ziyaretine ev sahipliği yaptı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Zafer Kalkınma Ajansı (Kütahya, Uşak, Afyon, Manisa) ve Denizli, Aydın ve Muğla’da faaliyet gösteren Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) bir çalışma ziyaretinde GMKA’nın Balıkesir merkezde bulunan hizmet binasında bir araya geldi.

Toplantıda Ajanslar çalışma konuları ve faaliyetleri ile birbirlerine çeşitli bilgiler aktarırken, dört Ajansın önümüzdeki dönemlerde hazırlayacağı Bölge Planları için çeşitli yöntemler ve çerçeveler üzerinde duruldu. Ayrıca Ajansların özel olarak eğildiği Kümelenme, Lojistik gibi konularda toplantının önemli gündem maddeleri arasındaydı.

Bölgeler ve Ajanslar arası işbirliğinin de gündeme geldiği toplantıdan, Haziran ayında yeniden bir araya gelme kararı çıktı.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..