Haber Galerisi

ÇOMÜ Rektörlüğüne “Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi” Teknik Desteği

01 Haziran 2017

Bir Destek de Sosyal Bilimciler İçin “Akademik İngilizce Eğitimi”

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2017 Yılı Teknik Destek Programı 2. Dönemindeki başarılı bulunan Teknik Destek Projeleri için imza törenlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü  ve Sosyal Bilimler Enstitüsü projeleri için gerçekleştirdi.

İmza törenlerine ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin ÖRNEK ve Sosyal Bilimler Enstitüsü adına Ulvi Cenap TOPÇU ile GMKA Genel Sekreter Vekili Dr.Kasım ÖZEK katılım sağladı.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’nün “Sınai Mülkiyet Hakları Süreç Yönetimi” projesi ile, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün “Sosyal Bilimciler İçin Akademik İngilizce Eğitimi” projesi ile Teknik Destek almaya hak kazandı.

Projenin hayırlı olması temennileri ile imzaların atılmasından ardından fotoğraf çekimini sonrası tören sonra erdi.

Ticarileşebilir Bilgi Üretiminin Artışı Amaçlanıyor

Teknik Destek kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü personeli 5 kişi ve proje koordinasyon merkezi koordinatörlüğü ile işbirliği içerisinde çalışmakta olan, üniversite birimlerindeki 20 öğretim elemanına sınai mülkiyet hakları konusunda eğitim verilmesi planlanıyor.  Ayrıca Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarına patent başvuru dosyası belgeleri tarifname, istem vb. hazırlama uygulamalı eğitimi gerçekleştirilecek.

Üniversitede 1555 akademik personel, 358 program, 46 akademik birim ve 31 araştırma merkezi bulunuyor. Üniversite, bilginin ticarileşmesi konusunda yeterli olgunluğa ulaşması ve ticarileşebilir bilgi üretiminin artışı amaçlanıyor.

Dil Puanı En Yüksek 10 Akademisyen Seçilecek

Teknik Destek kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin dinamik akademisyenlerinin yürüttükleri çalışmalarda İngilizce kaynaklardan faydalanma, İngilizce yayın ve sunum yapma konusunda kendilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Bu amaçla hazırlanacak özel bir eğitim programının üç başlık altında akademisyenlere Akademik İngilizcelerini geliştirme konusunda katkı sağlaması beklenmekte. Bu başlıklar İngilizce literatür tarama teknikleri 3 saat, yayın hazırlama teknikleri 10 saat ve sunum yapma teknikleri 3 saat olarak tasarlanmış olup eğitim programının 3 gün sürmesi planlandı.

Yapılacak eğitimin hedef grubu olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Turizm Fakültesi bünyesinde Araştırma Görevlisi ve Yardımcı Doçent kadrosunda görev yapmakta olan ve eğitime katılmak isteyenlerden dil puanı en yüksek 10 akademisyen seçilecek.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..