Haber Galerisi

Çanakkale’ye Teknik Destekte Dört İmza

20 Ocak 2017

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunulan, 2016 yılı Kasım-Aralık dönemi Teknik Destek Projeleri için hak kazanan projelerin imza törenleri devam ediyor. Başarılı bulunan projeler içerisinden Çanakkale’den dört proje için de imza törenleri gerçekleşti.

Çanakkale Belediyesi, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü ve Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezinin GMKA işbirliği ile hayata geçirilecek olan Teknik Destek Projeleri için imzalar, Çanakkale Belediyesi’nde ve Ajans Çanakkale Yatırım Destek Ofisi’nde atıldı.

Çanakkale Belediyesi’nde gerçekleşen "Güçlü Yerel Yönetim, Yöneticilik ve Liderlik Eğitimleri" projesi için atılan imza törende, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve GMKA Genel Sekreteri Dr.Kasım Özek, Belediye Başkan Yardımcıları ve GMKA yetkilileri bir araya geldi. Proje, Çanakkale Belediyesi'nde yönetici vasfında bulunan kişilere "yöneticilik, takım çalışması, kurumsal itibar yönetimi" şeklinde çalışanlara problem çözme ve yeteneklerini geliştirme amacı ile düzenlenecek.

Hizmetin Kalitesi Artacak

Törende konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, projenin çalışanların etkili iletişimde bulunabilmeleri ve hizmet kalitesinin yükseltilmesi için alındığını belirterek; "Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Çanakkale Belediyesi arasında bir teknik destek programı ile ilgili bir müracaatımız oldu. Bu projenin adı “Güçlü Yerel Yönetim Yöneticilik ve Liderlik Eğitimi” programı. Buradaki eğitim konu başlıkları liderlik ve yöneticilik, kurumsal itibar yönetimi, etkili takım çalışması, koç stili yöneticilik, duygusal zekâ. Çalışanları elde tutma ve yenilikçi problem çözme. Eğitim verilecekler de üst düzey yöneticileri başkan, başkan yardımcıları ve müdürler olarak bir hafta boyunca günde üçer saat olmak üzere bu eğitimler verilecek. Burada ki amaç çalışanların sürekli motivasyonunun ve işten zevk almalarının sağlanması. Çalışanları mesleki ve kişisel açıdan gelişimlerinin sağlanması, hizmetin kalitesinin yükseltilmesi ve yöneticilerin çalışanlar ile birlikte etkili iletişimde bulunabilmeleri için bir eğitim programı. İlk etapta üst düzey çalışanlardan 25 kişi faydalanacak. Dr. Kasım Özek ile beraber bu destek sözleşmesini imzalayacağız" dedi.

Belediyemizin Müracaat Ettiği ve Kazandığı Bir Proje

Törende konuşan GMKA Genel Sekreteri Dr. Özek ise; "Kalkınma Ajansımızın son 2016 yılı Aralık ayına ait teknik destek programında belediyemizin müracaat ettiği ve kazandığı bir proje. Burada Ajansın temel hedefi Çanakkale ve Balıkesir'deki insan kaynaklarının vatandaşa hizmet veren kamu kurumalarında ve sivil toplum kuruluşlarında niteliklerini arttırmaya yönelik ihtiyaç duyuldukları eğitimleri alınmasını sağlamak" dedi. Törende gerçekleştirilen konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve Özek, Belediye yöneticilerine yönelik düzenlenecek olan "Güçlü Yerel Yönetim, Yöneticilik ve Liderlik Eğitimleri" projesi için imzalanın attılar.

2017 Teknik Destek Programı Hibeleri İki Katına Çıkıyor

Ajansın Çanakkale Yatırım Destek Ofisin’de hibe almaya hak kazanmış diğer Teknik Destek Proje imzaların da ise; Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın “Çan Esnafı Kendini Geliştiriyor”, Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün “Kimyasal Analizlerde Validasyon, Ölçümlerin İzlenebilirliği ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi” ve Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi’nin “Farklılaştırılmış Öğretim ve Proje Tabanlı Öğrenme Eğitimi” projeleri yer aldı.

“Çan Esnafı Kendini Geliştiriyor” proje kapsamında, Çan Esnaf Ve Sanatkârlar Odası’na üye olan 60 esnafa Etkin Satış ve Pazarlama Teknikleri, Temel Muhasebe ve Finans Bilgisi, Markalaşma ve İş Geliştirmeye ilişkin eğitim aldırılması planlanıyor. Alınacak eğitim sonrasında uzun vadede bölgede üretilen ürünlerin katma değerinin yüksek olması ve bölgenin rekabet edebilirlik seviyesinin artması bekleniyor.

Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün “Kimyasal Analizlerde Validasyon, Ölçümlerin İzlenebilirliği ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi” kapsamında ise Çanakkale Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 30 personele kimyasal analizlerde metot validasyonu, ölçüm belirsizliği ve ölçümlerin izlenebilirliğine ilişkin eğitim aldırılması planlanıyor. Alınacak eğitim sonrasında bölgenin iki kamu Gıda Laboratuvarı’ndan biri olan kurumun yetişmiş ve konusunda uzmanlaşmış personel sayısının artması ile sektörde gücünün ve güvenilirliğinin artması sonucunu getirmesi bekleniyor.   

“Farklılaştırılmış Öğretim ve Proje Tabanlı Öğrenme Eğitimi” ile Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi’nin proje kapsamında da Merkez bünyesinde görev yapan 12 öğretmene farklılaştırılmış öğretim ve proje tabanlı öğrenme yaklaşımına ilişkin eğitim aldırılması planlanıyor. Bu kapsamda, üstün yetenekli öğrencilerin eğitiminde, öğretmenlerin beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Eğitim sonrasında eğitim alan öğretmenlerin üstün yetenekli öğrencilerin öğretmeni olarak toplumsal, küresel sorunlara ilişkin özgün proje üretme, yazma, yönetme konularında teknik ve uygulamalı bilgilerin kazanılmasının sağlanması ve bu şekilde Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki üstün yetenekli öğrencilerin; ulusal, bölgesel, uluslararası düzeyde daha özgün projeler üretmeleri bekleniyor.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..