Çanakkale Belediyesi’nin Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için hazırladığı proje için imzalar atıldı. Projeyle Çanakkale OSB’nin atık suları Belediyenin biyolojik arıtma tesisine aktarılarak, sürdürülebilir bir çevre anlayışı hayata geçirilecek.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) 2015 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek alan ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı’nda ortak olduğu proje desteklenen Çanakkale Belediyesiyle sözleşmeler imzalandı. Çanakkale Belediyesi Meclis Salonunda yapılan imza törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, GMKA Genel Sekreteri Esra Kocabaş, Çanakkale İşKur İl Müdürü Ali Çalışkan, Çanakkale OSB Müdürü Abdurrahim Temiz, KOZA Gençlik Derneği temsilcileri ve Belediye üst düzey yöneticileri ile Ajans uzmanları katıldı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın imzaladığı sözleşmeyle Belediye’nin Organize Sanayi Bölgesi Atık Suyunun Kentsel Teknik Altyapıya Bağlanması Projesi ve ortak olduğu Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Merkezi Projesi GMKA’dan finansman desteği alacak.
Çanakkale Belediyesi, 2015 Yılında Ajans hibe programlarına Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetimiyle birlikte Küçük Ölçekli Altyapı Projesi hazırladı. Organize Sanayi Bölgesi Atık Suyunun Kentsel Teknik Altyapıya Bağlanması Projesiyle OSB’nin atık suyu çevreye zarar vermeden bertaraf edilecek.
Toplam bütçesi 942 bin TL olan ve GMKA’nın 565 bin TL destek verdiği projeyle, Çanakkale OSB’nin hali hazırda fosseptik sistemi ile toplanan ve işletmelere ek maliyet oluşturan taşıma sistemi ile bertaraf edilen atık suyunun, belediyemize ait ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine iletilmesi için gerekli terfi istasyonu ve terfi hattını yapmak; soruna bütüncül, sürdürülebilir ve ekonomik bir çözüm üretilmesi amaçlanıyor.
Projelerin başarıyla sonuçlandırılacağına inanıyorum
Konuyla ilgili bir kısa bir bilgilendirmede bulunan GMKA Genel Sekreteri Esra Kocabaş, “2015 yılı Ajansımız açısından ilklerin yaşandığı bir yıl oldu. Bu ilklerden biri Ajansımızın ilk kez çıktığı hem kapsam hem de bütçe bakımından farklı bir proje konsepti sunan, ‘kalkınma’ fikrine derinlemesine hizmet eden Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programıdır. Kalkınmanın altyapısını oluşturacak projelerin desteklendiği Mali destek programında gerçek manada hakkını veren projelerin desteklendiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Çanakkale Belediyesi ile imzalayacakları OSB’nin Atık Suyunun Kentsel Teknik Altyapıya Bağlanması Projesinin, bölgedeki sanayileşme ve çevresel sürdürülebilirlik kapasitesini artıracak iyi projeler arasında yer aldığını belirterek sözlerini “Çanakkale’de kalkınmanın sürdürülebilir gelişimini sağlayacak ve iş yatırım ortamını geliştirecek projenin başarıyla sonuçlandırılacağına inanıyorum” diyerek tamamladı.
GMKA İyi Projeleri Destekliyor
İmzalanacak projeler hakkında konuşulan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bugün burada Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından onaylanmış, bir tanesi Küçük Ölçekli Altyapı bir tanesi de Sosyal Kalkınma projesi olmak üzere iki projenin imza töreni için buradayız. Bildiğiniz gibi GMKA Balıkesir ve Çanakkale’nin gerek sosyal gerekse iktisadi kalkınma konularında bölgenin ihtiyaçlarına göre açılan hibe programlarıyla gelen projelere ciddi kaynaklar aktarıyor. Biz de Çanakkale Belediyesi olarak Ajansa bütçemizin belli bir payından katkı veriyoruz. Şu akla gelmesin: Her verilen proje destek alıyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Yalnızca iyi projeler destek alabiliyor” dedi.
Ülgür Gökhan, “Biz ilk olarak, Organize Sanayi Bölgesi atık su bertaraf sorununa yönelik bir çalışma yaptık. Oradaki terfi istasyonu ile bizim arıtma tesisimize ulaştırmak üzere bir proje hazırladık. İkinci projemiz ise Belediyemizin ortak olarak bulunduğumuz Sosyal Kalkınma Mali Destek Programında ise KOZA Gençlik Derneği ile Çanakkale İş-Kur ile birlikte Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Projesi için sözleşmelerimizi imzalayacağız” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra GMKA ile Çanakkale Belediyesi ve KOZA Gençlik Derneği arasında proje destek sözleşmeleri imzalandı.