Haber Galerisi

Balıkesir’de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” Yapıldı

25 Kasım 2020

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir hizmet binasında, “Balıkesir Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğünün organize ettiği toplantı, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında, pandemi önlemleri çerçevesinde yapıldı. Toplantıya;  kamu kurum ve kuruluşları ve ilgili sivil toplum temsilcilerinin yanı sıra GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender de katılım sağladı.

Toplantıda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi İl Müdürü Ayşe Atalay bir sunum gerçekleştirdi. Atalay yapmış olduğu sunumda, kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı; şiddet olgusunun nedenleri ve sonuçları; alınan ve alınacak olan önlemler; şiddete uğrayan kadın ve çocukları takip ve izleme süreçleri ile kadınlara yönelik barınma, rehberlik, destek ve güçlendirme hizmetleri gibi bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Toplantıda konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, aile yapısının korunmasına, güçlü aile ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik politikalara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kadına şiddettin kadın haklarına, onuruna ve kişiliğine karşı bir saldırı olduğu gibi aynı zamanda ailenin birliğini ve yapısını da tehdit ettiğini ifade eden Vali Şıldak, şiddete karşı topyekun mücadele edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..