Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9

Balıkesir Kahvaltısı Markalaşıyor

Balıkesir’in marka yolculuğu devam ediyor. Ege ve Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan, 20 ilçesiyle farklı lezzetleri bünyesinde barındıran Balıkesir’in, kahvaltılık ürünleri "Balıkesir Kahvaltısı" konseptiyle markalaşacak.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsasının ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın işbirliği içinde yürütülen Gastronomi Şehri Balıkesir projesi, Balıkesir’in kahvaltılık ürünlerinin “Balıkesir Kahvaltısı” çatısı altında markalaşması çalışmalarıyla devam ediyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın Balıkesir’deki yeme-içme ve restoran işletmelerine yönelik yaptığı toplantıda “Balıkesir Kahvaltısı” konsepti işletme sahiplerine tanıtıldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Turizmde Destinasyon Yönetim Birimi Başkanı Candan Şahin bir sunum gerçekleştirdi. Balıkesir Kahvaltı konseptinin ve içinde yer alan ürünlerin hikayesini aktaran Şahin, "Balıkesir’de çay ve muz dışında ülkemizdeki tüm yetişen ürünleri bulmak ve yetiştirmek mümkün. Balıkesir’in tescilli 50 peyniri var. Edremit Körfezi'nde yoğunlaşan uluslararası çapta ödül almış zeytin ve zeytinyağı, ekşi mayalı köy ekmekleri, somut olmayan kültürel miras listesinde de yer alan Seferberlik çöreği ile kitaplaştırma çalışmaları devam eden gizli kalmış ekmek çeşitleri kentin zenginlikleri arasında yer alıyor. Burada siz Balıkesir Kahvaltısında coğrafi işaretli zeytini, zeytinyağını koyduğunuzda tadına baktırdığınızda bunu yiyen kişi kahvaltıyı yemekle kalmayacak. Balıkesir'e gelen kişi bu ürünün nerede satıldığını da sormaya başlayacak. Böylece gıda alanında da bir farklılaşma yakalanacak" şeklinde bilgiler verdi.

"Geleneksel Ürünler Yeniden Yorumlandı"

İşletmelere yönelik bilgiler veren Candan Şahin, “Kahvaltıda yer alacak ürünler, işletmelerin de içinde yer aldığı 12 kişilik çalışma ekibiyle birlikte 3,5 aylık bir süre sonrasında belirlendi. Bugüne kadar geleneksel olarak üretilen bazı ürünler yeniden yorumlanarak Balıkesir Kahvaltısı konsepti oluşturuldu” dedi.

"30 çeşit Yöresel Ürün Bir Arada"

Edremit zeytinyağından Edremit Çizik Zeytinine, Gömeç Kirli Hanım Peynirinden Fakir Sucuğuna, Havran Mandalina Reçelinden Sındırgı'nın Susamlı Patatesine, Manda Kaymağından Gönen Patlıcan Reçeline kadar 30 çeşitlik kahvaltı menüsü, yerli ve yabancı gelen tüm misafirlere "Balıkesir Kahvaltısı" konseptiyle sunulacak.

"Balıkesir Lezzetleriyle Bir Kahvaltı Şehri"

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Turizmde Destinasyon Yönetim Birimi Başkanı Candan Şahin, Balıkesir ve Çanakkale’nin bir gastronomi bölgesi olduğunu ve bu değerlerin hak ettiği yere geleceğini söyledi. Bu çerçevede Balıkesir'i gastronomi şehri yolunda marka şehir haline getirmeyi düşündüklerini belirten Şahin, "Biz Balıkesir’in gastronomi yolculuğunu desteklemek için çıkış yolu ararken 50 çeşit peyniri, coğrafi işaretli zeytin ve zeytinyağları, balları, ekmekleri, kadın kooperatiflerinin ürettiği reçelleriyle aslında Balıkesir'i lezzetleriyle gizli kalmış bir kahvaltı şehri olduğunu görüyoruz ama bunu yansıtamamış, bir ürün haline dönüştürememişiz. Ancak bundan sonra bu konsept ile birlikte Balıkesir’in zenginlikleri daha görünür olacak." diye konuştu. Şahin, 'Balıkesir Kahvaltısı' markası için 3,5 ayda ürün listesi ortaya çıkarttıklarını ifade ederek, pilot işletmeler olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve GMKA’nın yanında diğer işletmelerle birlikte, konsept içinde yer alan ürünlerin tedarik listesini ve tariflerini paylaşacaklarını sözlerine ekledi.