Haber Galerisi

Balıkesir’in Tarım Ve Hayvancılığını Masaya Yatırdılar

18 Mayıs 2012

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Çanakkale’de gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Çalıştayının ikincisi Balıkesir’de yapıldı. Çalıştaya katılanlar Balıkesir’deki tarımsal üretim ve hayvancılık konularını masaya yatırdılar.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncelikli konulardan biri olan tarım sektörü için çalışmalarını düzenlediği çalıştaylarla sürdürüyor. Balıkesir’in Tarım ve Hayvancılık sektörü ve sorunlar hakkında yol gösterici olması amacıyla düzenlediği ve sektörde doğrudan faaliyet gösteren paydaşların katıldığı çalıştay, Ajansın hizmet binasında gerçekleştirildi.

GMKA’nın organize ettiği çalıştaya, Balıkesir ilinde tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren kamu, özel sektör temsilcisi, birlik ve kooperatif temsilcileri ile çiftçilerden oluşan toplam 70 kişi katıldı.

Çalıştayda katılımcılar ilk olarak çalışma gruplarına ayrıldılar. Balıkesir’in tarım ve hayvancılık konusunda Tarımsal Örgütlenme, Tohumculuk ve Fidancılık, Zeytin ve Zeytinyağı, Bitkisel Üretim, Kanatlı, Hayvansal Üretim ve Süt ve Süt Ürünleri gibi çalışma grupları etrafında toplanan katılımcılar, konuları derinlemesine tartışılarak mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri ortaya koydular.

Çalıştay sonucunda ortaya çıkacak sorunlar ve çözüm önerileri Ajansın hazırlayacağı rapora başlangıç olacak.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..