Güney Marmara Kallkınma Ajansı (GMKA) 2018 yılı Teknik Destek Programı 2. Döneminde başarılı bulunan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Biga Halk Eğitim Merkezi ve Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projeleri için imza töreni gerçekleştirildi.
İmza törenine kurumlarını temsilen Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Biga Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Eda Kahraman Öge, Ayşe Doğan MTAL Müdürü Meryem Canakay ile GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, Program Yönetim Birim Başkanı Murat Ateş ve Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Petek Eğerci Coşkun katılım sağladı.
Sözleşmesi imzalanan ilk proje olan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çanakkale Ar-Ge Vizyon Güncelliyor projesi ile Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde AR-GE biriminde görevli 20 öğretmenin Photoshop ve Illustrator eğitimleri alarak kurum vizyonlarına katkı, teknik kapasitelerini yükselterek düzenlenecek organizasyon ve eğitimlerde profesyonel çıktı ve tüm okullara sunulacak hizmetlerin kalitesini arttırılması hedeflenmektedir. Ayrıca FATİH projesi ile birer dijital üs haline getirilen okullardaki teknolojiden daha fazla faydalanılmasına da katkı sağlayacak bu proje ile kullanılan dijital ders içeriklerinin zenginleştirilmesi de mümkün olacaktır.
Mesleki Eğitimde Öğrenciye Doğru Yaklaşım Becerileri projesi ile desteklenmeye hak kazanan Ayşe Doğan MTAL, öğretmenlerine verilecek toplam 30 saatlik bir eğitim sonrasında öğrencilerinin mesleki ve akademik başarılarının artırılması hedeflemektedir. Bu eğitim kapsamında öğrencilerin gelişim süreçlerinde kendilerine destek olunması ve kendilerini daha iyi tanıyarak hedeflerini daha sağlam belirleyebilmeleri adına kurum öğretmenlerine bir takım yöntemler aktarılacaktır.
Destek sözleşmesi imzalanan bir diğer proje ise Biga Halk Eğitim Merkezi’nin Mesleki Eğitimde E- Ticaret projesi oldu. Başvuru sahibi kurum tarafından düzenlenen ve meslek edindirmeyi konu alan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin girişimcilik ruhuyla kendi işyerlerini kurabilmek ve ürettikleri ürünleri internet ortamından satış ve pazarlama kanalları oluşturarak daha geniş pazarlara ulaştırabilmeleri için meslek kurslarındaki öğreticilere e-ticaret eğitimi verilecektir. Böylelikle, öğreticilerin aktarımları sayesinde kursiyerlerin iş kurma ve ticari hayata katılma oranının artırılması beklenmektedir.