Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Balıkesir Üniversitesi, rüzgâr enerjisi alanında personel yetiştirme odaklı bir projeyi hayata geçiriyor. AB desteğiyle başlanan “Gençlik Enerjisi Rüzgâr Enerjisiyle Buluşuyor Projesi” bölgedeki rüzgâr sektörüne kalifiye eleman sağlayacak.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın, Avrupa Birliği (AB) Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında hazırladığı proje hayata geçiyor. GMKA’nın yenilenebilir enerji üzerine AB’nin İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında Genç İstihdamının Geliştirilmesi Hibe programına sunulan “Gençlik Enerjisi Rüzgâr Enerjisiyle Buluşuyor” projesi 1500’den fazla proje arasından başarılı olarak desteklenmeye hak kazanmıştı. Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından % 90 oranında finanse edilen projenin bütçesi 353.880 Avro ve destek miktarı 318.457 Avro olarak kabul edildi.
Türkiye’de lider konumda bulunan Güney Marmara Bölgesindeki rüzgâr enerji sektörünün personel ihtiyacının karşılanması amacıyla hazırlanan projeyle teknik eğitimler düzenlenmesi ile sektörün ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen sertifikalı eğitimler ve işbaşı eğitim programları düzenlenmesi planlanıyor. Proje Kapsamında eğitim katılımcıları 3 ayı BAÜNSEM’de, 2 ayı da RES’lerde saha stajı, 2 ayı ise Mühendis ve Tekniker Yetkilendirme Eğitimleri ve Girişimcilik Eğitimleri alarak sektörde istihdam edilmeleri sağlanacak.
Sadece Balıkesir Üniversiteli öğrenciler başvurabilecek
Proje kapsamındaki eğitimlere yalnızca Balıkesir Üniversitesi’nin Elektrik – Elektronik, Endüstri ve Makine Mühendisliği ile Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nun Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi ile Elektronik Haberleşme Teknolojisi programlarından yeni mezunlar ve mezun olabilecek son sınıf öğrencileri katılabilecekler.
Projeye katılmak isteyen öğrencilerin http://www.gmka.org.tr/gereb_basvuru_formu adresini tıklayıp formu doldurmaları gerekiyor. Proje kapsamında Balıkesir dışında verilecek eğitimlerde, katılımcıların konaklama giderleri de proje bütçesinden karşılanacak ve 2 ay sürecek işbaşı eğitimleri süresince katılımcılara günlük 10€ cep harçlığı ödenecek.