Haber Galerisi

GMKA’dan Bir Teknik Destek de Karesi Belediyesi’ne

29 Mayıs 2017

2017 Yılı Teknik Destek Programı 2. Dönemindeki başarılı bulunan Teknik Destek Projelerinde bir imza töreni de “Yeşil Belediye Yeşil Karesi” isimli Karesi Belediyesi’nin hazırlamış olduğu proje için gerçekleştirdi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine Karesi Belediye Başkanı Yücel YILMAZ ile proje ekibi ve GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım ÖZEK ile Program Yönetim Birimi Başkanı Abdullah GÜÇ katıldı.

İmza töreninde konuşan Özek, “Karesi Belediyesi ile yakın çalışıyoruz. Teknik Destek ile de birlikte çalışacağız inşallah. Kurulduğumuz günden beri Teknik Destekte yaklaşık olarak 160 proje destekledik. Balıkesir ve Çanakkale’de 1.3 milyon kaynağı eğitime harcadık. Bu kapsamda Teknik Destek ile 5 bin kişiyi destekten yararlandırmış olduk. Teknik Desteği önemsiyoruz. Sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için bölgemizde ve ülkemizde her şeyden önce yetişmiş beşeri kaynakların olması gerekir. Dolayısıyla beşeri kaynakların niteliklerinin artmış olması aynı zamanda da ülkesel düzeyde de bir üst sınıfa geçmemize imkan sağlıyor. Bu nedenle tüm Kalkınma Ajansları Teknik Desteklere devam ediyor. Biz de aynı şekilde devam ediyoruz. Bu yıl Teknik Destek kapsamında bütçemizi yüzde yüz arttırdık. Yaklaşık 500 bin liralık bir bütçemiz var.” diye konuştu.  

Karesi Belediye Başkanı Yüzel YILMAZ ise, “Kaynakları daha iyi kullandığınız sürece kendi hizmetlerinizi daha iyi yapabiliyorsunuz. Devletin çok farklı birimlerinde hazırlığını kendiniz yaptığınızda yararlanabileceğiniz bunun gibi destekler var. Arkadaşlarda bir proje yapmışlar ve imza aşamasına geldi. Bu belediyemizce aldığımız 5. proje olacak. Karesi Belediyemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.  

İmzaların atılmasından sonra fotoğraf çekiminin ardından tören sonra erdi.

LEED Enerji ve Çevre Dostu Tasarımlarda İlerleme Sertifika Eğitimi

Teknik destek projesi kapsamında Karesi Belediyesinde İmar ve Şehircilik birimi ve diğer departmanlarda görev yapmakta olan 20 personelin LEED The Leadership in Energy and Environmental Design (“Enerji ve Çevre Dostu Tasarımlarda İlerleme”) Sertifikası alması amaçlanmaktadır. Bu sertifikasyon süreci ile enerji ve çevre tasarımlarına öncülük ederek sürdürülebilir sistemler oluşturup standartlar yaratmaktır. LEED sertifikasının amacı;

Yeşil bina kavramını bilinçlerde oluşturmak ve ölçülebilir standartlar oluşturmak,

İnşaat sektöründe çevresel öncülük oluşturmak ve desteklenmesini sağlamak,

Yeşil binayı desteklemek ve bu kavramın önemini artılarını destekleyen kişi sayısını artırmak,

Pazarı yeşil dostu sürdürülebilirlik kavramı ile özelleştirmek ve sektörün buna kaymasına neden olmak ve rekabet oluşturmaktır.

Globalleşen dünyada çok önemli bir yerde olan LEED sertifikası eko sistem ve sürdürülebilir yaşam adına en önemli belge niteliğindedir. Kurumların yapılarını yeşil tabanlı oluşturması ve kaynaklarını en etkin şekilde kullanıyor olması Dünyanın gelişimi açısından önemlidir. Sinerji ve ekip çalışması olarak adlandırabileceğimiz LEED Yeşil Bine Sertifikası oldukça uzun soluklu bir çalışmadır. Mal sahibi ile birlikte birçok kriterde uzman bir araya gelerek yapılan bu çalışmada elektrik, kimya, inşaat mühendisinin yanı sıra mimar, sosyolog ve birçok peyzajcı LEED danışmanlığını üstlenir ve kriterleri yakalamak için etkin çalışma gerçekleştirir.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..