Haber Galerisi

2017 Yılı İlk Teknik Destek Programı İçin İmza Töreni Gerçekleşti

16 Ocak 2017

Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki Marmara İlkokulunda görev yapan idareci ve öğretmenlere STEM eğitimi aldırılması konusunda hak kazanan “Stem and Maker Öğretmen Eğitimi” Teknik Destek Projesi için Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) hizmet binasında imza töreni düzenlendi.

2016 yılı Kasım-Aralık dönemi hak kazanan Teknik Destek Projelerinden olan "Stem and Maker Öğretmen Eğitimi" için 2017'deki ilk imza törenine Marmara İlkokulundan öğretmenler ile okul müdürü Ali Altan Erkan ve GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek ile Proje Yönetim Birimi Uzmanları Cansu Atılgan ve Bengisu Hocaoğlu katılım sağladılar.

Özek yeni yılın ilk Teknik Destek Projesi için, “Her ne kadar bütçesi düşükte olsa biz teknik desteği çok önemsiyoruz ve bunu 2017 bütçesinde beş katı arttırdık. Bizim teknik destekten kastımız bulunulan yerdeki insan kaynağını geliştirmek, niteliklerini arttırmak. Dolayısıyla projelerde bizim aradığımız da bu zaten. Ülkenin kalkındırılmasının sürdürülebilir olması için beşeri kaynaklarımızın bu manada gelişmiş olması gerekiyor. Aksi halde teknoloji transferi yaptığınızda başkalarının ürettiği bilgiyle bir noktaya gelebiliyorsunuz. Daha ileriye gidemiyorsunuz. Ajansımızın teknik desteğe bakış açısı geleceğe yatırım yapmak. Burada az bir bütçeyle ileride geleceğe yatırım yapıyorsunuz. Bir milyon liralık bir etkiyi burada az bir bütçeyle oluşturabiliyoruz. Çünkü geleceğe yatırım yapıyorsunuz. Çünkü teknik destek ile öğretmenlere ve öğrencilere verilen bu destekle ileride yetişmiş bireyler oluşacak ve bunların bölgeye, ülkeye etkileri de çok büyük olacak” diye konuştu.

Okul müdürü Altan Erkan ise “Çok iyi bir öğretmen kadromuz var. Arkadaşlarımız kendilerini geliştirmeye ve öğrencilerine adamış, fedakar, mücadeleci arkadaşlar. Kendilerini yenilemeye açık insanlar. Onlar yürüyelim dediler biz de koşmaya hazırız. Arkadaşlarımız sağolsunlar onlar da bizim kadar emek sarfediyorlar” diye konuştu.

Projenin hayırlı olması temennilerinin ardından proje için imzalar atıldı. Fotoğraf çekiminin ardından Özek, okul müdürü ve öğretmenler, makam odasında bir süre sohbet ettiler.       

Stem and Maker Öğretmen Eğitimi

Proje ülkemizde Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin kısaltmaları yapılarak FeTeMM biçiminde de adlandırılan STEM eğitimi teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlamakta.

STEM eğitimi, öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, bütüncül bir eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedeflemekte. Bu eğitim talebi ile STEM temelli ders tasarlayabilen, ders tasarımlarını uygulayabilen, çeşitli teknik ve yöntemler geliştirebilen ve öğrencilere 21.yy becerilerini kazandırma konusunda yetkinliğe sahip öğretmenler yetiştirilmesine katkı sağlanmış olacak.

Milli Eğitim Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planında STEM’in güçlendirilmesine yönelik amaçlar bulunmakta olup öğretmenlerin STEM eğitim yaklaşımını benimseyecek şekilde yetiştirilmesi uzun vadede öğrencilerin de fiziksel, entelektüel ve kültürel dünyasının zenginleştirilmesi ve eleştirel düşünme, problem çözme gibi öz yeterliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Gelişmelerden Haberdar Olun!

Bölgeye dair haber ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun..